United Kingdom London - My Travel City

United Kingdom

My Travel City - United Kingdom With Love

London.....

Kota London nih, boleh dikatakan kampung aku, kali pertama aku pergi ke London ialah tahun 1998 dalam musim "summer" bulan July/Ogos kalau tak silap aku, masa itu aku bekerja di Shah Alam dalam sebuah hotel international "Radisson Hotel and Convention Center Shah Alam"

Tiket kapal terbang Kuala Lumpur - London pada masa itu RM1500.00 jaa, murah giler dan kira mahal la pada tahun tersebut. Setelah membeli "flight tiket" aku ke London Embassy yang bertempat di Jalan Ampang Kuala Lumpur, banyak jugalah pertanyaan dari konsulat London tuh, (naik menyampah aku).

Untuk mendapatkan visa ke United Kingdom aku perlu membayar sebanyak, dalam linkungan RM300.00 kalau tak silap aku. Selepas menunggu keputusan yang diambil selama 3 hari, pihak konsulat London call aku memberitahu yang "visa" aku tak lulus. (celaka kata hati ku) apa pon aku terpaksa pergi juga sebab Tiket dah beli, lagi pon Rakyat Malaysia tak diperlukan sangat untuk memohon visa ke United Kingdon, namun ia perlu diambil untuk keselamatan, supaya lepas dari "check point" dekat London Heathrow.

Apa pon aku tawakkal, pada masa itu KLIA baru sahaja siap, seolah aku lah orang pertama menggunakan Lapangan Terbang tersebut. Sebelom KLIA kebanyakan rakyat Malaysia menggunakan Lapangan Terbang Subang.

Aku bertolah dari jam 11.45malam dari KLIA menuju ke Heathrow London. Dalam penerbangan aku dihidangkan pelbagai makanan yang enak.

Aku melahap dengan sedapnya makanan yang dihidangkan, sehingga aku sudah tak boleh tahan lagi untuk ke tandas, Apa boleh buat dah tak boleh tahan, rupanya tak ada air paip untuk membasuh "Tandas Besar" aku, just sapu dengan tisu dan pam, bunyi punya laaa kuat pam angin tandas tuh.

Sehingat aku penerbangan mengambil masa 16jam, dari Kuala Lumpur ke London, aku hanya menghabiskan masa dengan menonton movie dan hati ku asyik menghayal suasana yang indah dan rasa tak sabar untuk jejak kaki ke london.

Ketibaan Di Heathrow Airport London

Sebelom ke "Check Point" aku cepat cepat mencari tandas untuk mencuci "Hadas Besar" yang dah kering sejak 16jam yang lebih.

Aku perasan ada anggota polis atau imigration mengekori ku, dalam hati aku, (ikut lah sesuka hati ko, aku tak boleh tahan dah nih) Masuk sahaja tandas, Oo makcik kau, tandas plak tak boleh mencuci Hadas Besar, tak ada "host paip" just sapu dengan tisu jugak.

Nasib baik pada masa tuh aku ada bawa botol kosong mineral, boleh la buat tadah air untuk mencuci hadas besar. Setelah selesai aku nampak pihak polis london dok tunggu aku kat depan pintu masuk tndas.

Dia tanya aku! Are You Throw your passport in the Toilet?

I said! Whatzzzz, are you kidding me?

Alright then, he said! follow me.

Ketika sampai di check point, pegawai Imigration tanya aku dengan soalan bertubu-tubi namun kesemua aku jawab dengan jelas tanpa rasa ragu-ragu, dan confident sahaja. Dia belek-belek passport aku dibahagian belakang sekali, iaitu dimana "tanda" dari konsulat akan membuat nota jika kita pernah memomohon visa dan gagal, jika lulus dibahagian page terakhir akan kosong tanpa nota.



Dalam kes aku, pertanyaan biasa dan ketat ditanya ialah sudah tentu...

"Why are you still travel to London even duo your visa application was fail". Tak paa, inilah peluang aku jelaskan dengan betul, dari segi visa dan rakyat Malaysia untuk travel ke UK. Banyak jugak soalan dia tanya, termasuk berapa hari nak "stay di London dan kemana selepas London. Dalam hal ini "klentong" jaaa nak stay seminggu dan duit mencukupi untuk cover cost penginapan, makanan dan lain lain. Kalau dah lepas nanti duduk la sampai 5 bulan pon tak kisah, asalkan permit visa di cop 6bulan.

Setelah ditanya bermacam soalan dan aku menjawab selamba ja, maka Imigartion lepas kan aku jugak akhirnya dan cop passport aku selama 6bulan.

Ketika melepasi check point dan terus ke pintu keluar dari Heathrow, aku sudah dapat merasakan, sesuatu yang tak dapat aku gambarkan dengan kata kata. Oohh, terasa bayu yang bertiup terlalu lembut, dingin ehingga menusuk ke tulang sum-sum aku, jelas terasa dinginya.

Tapak kaki ku terasa terlalu ringgan dan seolah terapung diudara, terasa lembut tanah yang baru ku pijak, angin dingi tak henti-henti memupuk.

Dalam 2 hari aku bermalam di Kota London dan aku meneruskan perjalanan ke Kota Birmingham, ya Allah indahnya suasana, bumi sekeliling dipenuhi pepohon hijau dan yang berwarna- warni. Bunga-bunga liar berkembang ditepi jalan, padang rumput dipenuhi bebiri, angin terlalu lembut menyapa du raut wajahku.

Kota Birmingham...

Di Kota Birmingham aku sempat lepak di "Canal" iaitu sungai yang berada diantara rumah-rumah, melihat "Cafe Bobby Brown" iaitu cafe suami kepada "Whitney Houston" dan aku lepak di Kota Birmingham yang amat besar namun tak terasa penat kaki melangkah.

Aku melihat rakyat disini duduk diatas rumput sambil membaca newspaper, buku dan membaca buku pelajaran. Terdetik dihati ku... Merek tak merasa gatal ka?.. Tidak rumput disini tak sama dengan rumput di negara Malaysia. Di sini anda boleh tergolek golek serta baring begitu sahaja.

Birmingham Channels
Birmingham England

 

Ketika berada di Birmingham, pukul 5pagi dah cerah, aku bangkit kerana kelihatan cerah, maklumlah dah menjadi kebiasaan ketika berada di Malaysia. Ketika itu suasana sunyi sahaja, 5 pagi katakan. Nak tak nak aku sambung tidur namun tak lena, kerana terlalu teruja.

Setelah masuk jam pukul 6pagi, aku terdengar suara burung burung merpati mengepak sayapnya di "Chapel Tua" dan suara bebiri dipadang, sesekali sahutan suara anjing dibukit. Ohh sejuknya cuaca dipagi musim "summer" ingatkan panas.

Untuk mengakhiri perjalanan di Birmingham aku sempat memasuki sempadan "Scotland" dan lepak disebuah tempat "Castle lama" tempat yang bersejarah. (Aku lupa nama tempat tersebut). Lepak sambil minum kopi dan sebatang rokok dijari menghiasi suasa indah di Eropah.

Dari Birmingham ke Kota London anda boleh meniaki train express, laju giler, melalui "Nothing Hill". Ketika berada di Kota London.... perhhhhh... "I Love it"

Kisah ini belom habis.... ikuti diary saya...  tentang Kota London.



My Work Place- Rep. of Ireland | My Travel Place- Australia | My Travel City- Frankfurt | My Travel City- Paris | My Work Place- Arab Saudi | My Travel City- Pakistan | My Travel City- Morocco
Booking.com

Facebook Comment

Comments

travel

Find Something Here

Find Dubai, with

Find Dubai, with

Find Dubai, with

Antalya

Francisco

New York

bedroom

Perhentian Island

Pulau Kecil dan Pulau Besar , Read More

The Hampton By Hilton

Dublin's hampton hotel is located in the popular suburb of Donnybrook. This 4-star boutique hotel offers luxury accommodation and is in close proximity to the RDS, the National Concert Hall and a selection of Dublin's finest restaurants. With 39 beautifully styled guest bedrooms, Read More..

London

Hilton Kesington ,

At the heart of the Holland Park district, our hotel is 10 minutes from Westfield London shopping center. We're blocks from Shepherd's Bush Underground station, linking to Central London, and Kensington Palace and Gardens are two miles from us. Enjoy 24-hour Read More...

Cliff of Moher Ireland

When you head to the Cliffs of Moher, you're here for one of two things: the amazing height of the cliffs and the stunning views from the top. The 750ft (214m) high striped stone extends south with its long fingers into County Cork and Kerry, and from O'Brien Tower those with a keen eye can even spot the Aran Islands to the north. When the surf fills the fresh air of the Wild Atlantic Way, it's hard not to feel like you're braving the sea from the prow of a majestic boat. To make the most of the magic, there's nothing like a windswept hike on a cliff whose edge rises slightly like waves rolling endlessly below. Try the Doolin Cliff Walk: it takes you on a full off the beaten path all the way to the informative visitor centre, nestled into the hillside like a hobbit house.Read More

Fairmont Makkah Royal Clock Tower

The Makkah Royal Clock Tower, one of the tallest buildings in the world at 76 floors, is the focal point of the Abraj Al Bait complex, part of King Abdulaziz's endowment project, an iconic symbol of the holy city's hospitality. Fairmont Makkah Clock Royal Tower offers unparalleled hospitality in the ultimate Fairmont Gold experience, where our discerning guests are privileged to choose their rooms with unparalleled views of the Kaaba, the Holy Land or the holy city of Mecca. Makkah Royal Clock Tower is a Fairmont hotel, an architectural landmark in the beating heart of the Muslim world, offering guests the unique opportunity to live in elegantly furnished residences with impeccable service and a Magnificent view. Leave. Each unit of the hotel's 1,618 guest rooms and suites has been thoughtfully and elegantly furnished - offering luxurious Read More

Trafalgar Square

In July 2003, a major project to transform Trafalgar Square was completed. The North Terrace has been closed to traffic, so the square is now connected to the National Gallery. Changes also include a coffee shop, public toilets and accessible elevators. Trafalgar Square is the center of democracy and protest across the country. There are frequent rallies and demonstrations on various political, religious and general issues on weekends. The mayor supports this democratic tradition and allows access to the square for this purpose.Read More

Istanbul-Turkey

Turkey, Hagia Sophia is the anchor of the old city of Istanbul and has been a landmark for Orthodox Christians and Muslims for centuries as its meaning changes with the prevailing culture of the Turkish city. Istanbul straddles the Bosphorus, the waterway that serves as the geographic border between Europe and Asia. This makes the Turkish city with almost 15 million inhabitants on two continents. Read More
bedroom
bedroom
  • The glamorous heartbeat of Malaysia's Capital.Surrounded by the multicultural energy of Malaysia’s dynamic capital, Four Seasons Hotel Kuala Lumpur takes centre stage with panache. 

    Combining extraordinary dining, sleek and spacious accommodations and legendary Four Seasons service, the Hotel is the city’s nexus of success and style.

    Book A Room With

  • Situated on the cusp of the dramatic Jamison Valley, a part of the World Heritage-listed Blue Mountains National Park. Thus only 90 minutes drive west from Sydney. The award-winning Fairmont Resort & Spa Blue Mountains is the pinnacle of upscale accommodation in Leura. Leura is one of the most charming upper-mountains villages in Australia. 

    Therefore embrace our unparalleled leisure facilities and conference venues. Fairmont Resort & Spa is ideal for romantic getaways and family escapes. We deliver stunning weddings, iconic dining, and cutting-edge business retreats.

    Book A Room With

  • The Perhentian Islands are islands in Besut District, Terengganu, Malaysia. The two main islands are Perhentian Besar and Perhentian Kecil. The small, uninhabited islands of Susu Dara, Serengeh and Rawa lie off Kecil. Like Besut, people here generally speak Kelantanese Malay,

    Book A Room With

  • Discover Ireland’s anciental folklore, dramatic coastlines, humming city hubs, surroundings in each color of inexperienced and, of course. Whether you’re on a romantic vacation, a own circle of relatives experience or a vacation with friends, the Celtic spirit of Ireland will include you from the instant you arrive. The lyrical accent, the mythical Blarney Stone and the energetic surroundings of the pubs are only a trace of Ireland’s magic. People traveled to the beaches of Ireland, that land of extraordinary beauty, approximately 13,000 years ago. They moved in and proceeded to beautify the island with castles, formidable characters, mysteries, and foot-tapping music. Romans attempted to tame her to no avail. Vikings made a stand in Dublin, however that turned into as a ways as they got. Today, Ireland’s innovation and appeal hold to pride us. Ireland. It’s all approximately the joy.

    Book A Room With

  • Visit London for an unforgettable adventure. Discover the first-rate hotels, eating places and activities with this rather curated London travel. Enjoy London with one in all our less costly holiday programs. Choose from our expertly designed itineraries or construct your own. Book on-line or speak to a travel. Planning a holiday in London? Search holiday programs with airfare and all-inclusive offers in pinnacle London hotels. Welcome to London Perfect, a depended on company of first-class London rental leases with over two decades of revel in withinside the holiday condominium market. We for my part look at and hand select out each one in all our London holiday leases to make certain they meet our excessive standards, which include impeccable d├ęcor and places withinside the maximum sought-after London neighbourhoods. We recognise that point is the maximum treasured asset, in particular on holiday. We'll percentage our favourite London insider pointers that will help you revel in your stay - from the first-rate London excursions and stories to neighborhood eating place recommendations. With London Perfect, take the strain out of vacation making plans and revel in the correct London stay!.

    Book A Room With

  • The most populous of the United Arab Emirates, Dubai is home to just over 2 million people from more than 200 nationalities. Planning a vacation to Dubai is less difficult than ever with our useful suggestions and reachable tools. Whether you’re searching out the ultra-modern journey information, the nice accommodations to live in or questioning the way to discover the town at the metro, find out Dubai with us. Our professional crew has curated all of the necessities you will want for a dream journey, which includes super offers and gives to make it slow in Dubai even greater memorable. With such a lot of extraordinary locations to go to in Dubai you could see why we have been so enthusiastic about our holiday. We flew to Dubai from Budapest with Emirates Airlines. It wasn't our first time flying with them so we type of knew what to anticipate from the flight. We failed to fly enterprise because the journey itself become much less than 6 hours. We did, however, fly Economy Premium for the more leg space. Dubai is a first-rate hub and you will discover that many airways forestall right here for a layover. We've been advised it could get so busy, it could take hours to clean the immigration. We arrived past due at night, and we have been fortunate to come upon zero queues.

    Book A Room With

  • Italy is our pinnacle vacation spot and passion. Since 2008, Zicasso’s tour professionals have deliberate over 67,000 Italian excursions and holidays with almost one million tourists in our world-extensive Zicasso family. Past tourists supply us the satisfactory scores withinside the enterprise for Italy excursions. Each luxurious excursion is expertly custom designed with the aid of using Italy professionals with deep insider knowledge. Whether you want to peer the highlights of Rome, Florence, and Venice, go to the old fashioned cities of Tuscany, immerse withinside the wealthy culture, or enjoy the meals and wine, our specialists can tailor your Italy ride to perfection..

    Book A Room With

  • Canada's all-season own circle of relatives excursion vacation spot withinside the Rockies. Plunge into mythical herbal warm springs, spend the day skiing, golfing, trekking and more. The world's maximum Canadian locations are handiest a Fairmont away. Explore Banff, Jasper, Lake Louise, & Whistler because, well, This Is Canada.

    Book A Room With

  • Las Vegas is sophisticated, glamorous, glitzy and usually masses of fun. And with Vacations with the aid of using HotelierTRip, it’s additionally on sale. Enjoy gourmand restaurants, soak up exceptional shows, store till you drop or attempt your good fortune at certainly considered one among many video games of chance. Sin City, the enjoyment capital of the world, the metropolis of misplaced wages… some thing you need to name it, there’s a cause extra than forty million traffic excursion in Las Vegas each year. Offering a hedonistic experience, Las Vegas gives an outstanding blend of luxury, particular experiences, and wild nightlife for traffic. With a lot on provide to make the maximum of it slow there, you’ll need to devise your excursion in Las Vegas properly in advance. That’s why we’ve prepare this useful manual which includes the whole thing you want to know..

    Book A Room With

  • An idyllic paradise. The waves lightly lap at the beaches of the white sandy beaches, which stretch as a long way as the attention can see. Overwater bungalows provide the very best stages of privateness and luxury, offering extraordinary perspectives and surreal experiences. Escape on a glad Bora Bora vacation, the correct vacation spot to loosen up and rejoice a undying reminiscence with that unique someone..

    Book A Room With

Booking.com

Discover Paramount Promotion

Find Dubai, with

Find Dubai, with

Find Dubai, with

To the honeymoon and back.

Get a personally crafted itinerary based on insight & professional expertise to experience the best of what your destination has to offer. Only With Reco

Contact Form

Send