Selamat Datang Ke Kuala Lumpur

Jalan utama dan sentiasa menjadi perhatian umum ialah Jalan Tuanku Abdul Rahman, serta jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur.

Jalan Tuanku Abdul Rahman - Jalan TAR KL mempunyai kelebihan tertentu seperti ciri ciri keselamatan, "Food Stall" Pusat penjualan sutera yang terbesar, shopping, dan juga kawasan yang mempunyai kisah bersejarah.
Hotelier Advisor
Bangunan lama yang didirikan sebagai pusat membeli belah - Harison
Datraan Merdeka "Merdeka Square" memang menjadi tarikan umum pelancong, dan juga bangunan seperti, Sultan Abdul Samad, Masjid Jamek, "River of Life", Central Market.

Di jalan Tuanku Abdul Rahman sebenarya salah satu jalan terutama ketika pembukaan memberi nama dari "Tanah Melayu" menjadi nama "Malaysia".
Hotelier Advisor
Dataran Jalan Masjid India tempat pusat  "Pasar Malam Sabtu" yang pesat membangun
Manakala Jalan Bukit Bintang menjadi tarikan sebagai pusat hiburan  shopping, "Night Life". Pada dahulunya Jalan Bukit Bintang dikenali sebagai "Black Street" (Mafia) namun ia telah pupus setelah pelbagai kaum datang menetap dan membuka kedai makan, seperti Arab, Melayu, Mamak, dan juga "western".

 Zaman kegemilangan Bukit Bintang menjadi "popular" setelah pembangunan hotel hotel dari bertaraf 2-5 bintang muncul dan juga pembangunan pusat membeli belah seperti "Pavilion" khususnya.
The Wolo Hotel
Lot 10 yang berada berhampiran dengan station MRT dan Hotel WOLO
Kemudahan lain yang pesat membangun di Jalan Bukit Bintang seperti kemudahan pengangkutan awam, Free Bus, Taxi, Grab, Monorail dan tidak ketinggalan "MRT" yang terletak di tengah tengah Jalan Bukit Bintang.

Tempah hotel yang betul, pada masa yang tepat

Editor Pick

4-tag:4-Rating-500px-mosaic

Dari Taraf 5 Bintang - Budget Hotel

Terdapat Pelbagai Kemudahan Yang Tepat Bagi Perancangan Percutian Anda Di Jalan Bukit Bintang:

Hotel Terdekat Dengan Pavillion Bukit Bintang

Dari Taraf 5 Bintang - Budget Hotel

Terdapat Pelbagai Kemudahan Yang Tepat Bagi Perancangan Percutian Anda Di Jalan Bukit Bintang:

 
4-tag:3-Rating-500px-mosaic

Share It

Comments

3-comments